onsdag 27 mars 2013

{ Tips inför vårens fototur }


 
 


Jag slukar allt inom foto och här kommer inspiration från en av lärarna på Moderskeppet, my favourite teachers in universe!

(bild lånad av moderskeppet.se) Mer om Patrik finner ni  här.

Patriks 5 tips för fototuren


1. Lösningen för liveview och solsken
Att se din bild på displayen istället för i sökaren gör det lättare att exponera och komponera rätt.

Har du svårt att se den lilla skärmen i solen så dra en jacka över dig och tänk att du är en fotograf för 70 år sedan. Du ser inte klok ut men det funkar och du roar din omgivning.

2. Polarisationsfilter för att få bort reflexer
När våren kommer kan ett polarisationsfilter rädda din dag. Löven som är så där gröna och fina ser sedan lite bleka ut på bilderna. Med polarisationsfilter kan du få bort reflexerna och vips kommer färgerna tillbaka.

3. Prova en udda vinkel
Det är lätt hänt att man ställer upp stativet i en viss höjd för att sedan inte höja eller sänka det.

Prova att ta av kameran från stativet och prova lite nya vinklar. Lägg dig på marken, stå på en sten osv. När du sedan har hittat din vinkel är det dags att ta fram stativet.

4. Tänk på former och färger istället för motiv
Det är otroligt lätt att stirra sig blind på vissa motiv. Försök ibland att tänka om. Sök istället efter färger, former och strukturer. Se det där trädet som en linje, inte ett träd. Det kommer att ge dig nya och intressanta bilder.

5. Termosen måste finnas med!
Att vara ute och fotografera ska förknippas med något som är härligt och mysigt. En fototur utan en termos fylld med kaffe är nästan ingen fototur.

För mig är det viktigare att få vara ute än ta de bästa bilderna!

Och här har du mer av Patriks tips och råd.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar